Bamya Kurusu

AMBALAJ ŞEKLİ 1 Dizi - 4 Kişilik
İÇİNDEKİLER Bamya
ÜRÜN KOD AYSA-KS-12
ÜRÜN BARKOD  

Kuru bamya, bütün yıl bamya tüketebilmek için yapılan geleneksel yöntemdir. Taze bamya üretimi Haziran – Eylül aylarında devam etmektedir. Bu dönemde taze bamya bulunabilir ve tüketilebilir. Ancak bu denli faydası olan bir sebzeyi bütün yıl tüketmek sağlık açısından çok önemlidir. Geleneksel olarak uygulanan en sağlıklı yöntemlerden birisi kurutma yöntemidir.

Günün belli zamanlarında gölge, belli zamanlarında güneş gören alanlar kuru bamya üretimi için en uygun yerlerdir. Tüm ürünlerimizi sadece mevsiminde doğal olarak işliyoruz. Kuru Bamyalarımız, güneşte kurutulmuştur. Üretimimizin hiçbir aşamasında renklendirici, raf ömrü arttırıcı, tatlandırıcı, asit dengeleyici, katkı, koruyucu vb. kullanmıyoruz.

FAYDALARI: 

Önemli antioksidanlar içerir
Bamya, sağlığınıza fayda sağlayabilecek birçok antioksidan içerir. Antioksidanlar, gıdalardaki serbest radikaller olarak adlandırılan zararlı moleküllerin neden olabileceği tehlikeleri savuştururlar. 
Araştırmalar, polifenoller bakımından yüksek bir beslenmenin kan pıhtılaşması ve oksidatif hasar riskinizi azaltarak kalp sağlığını iyileştirebileceğini gösteriyor. Polifenoller, beyne girme ve iltihaplanmaya karşı koruma sağlama konusundaki benzersiz yetenekleri nedeniyle beyin sağlığına da fayda sağlayabilir. Bu savunma mekanizmaları, beyninizi yaşlanma belirtilerinden korumaya ve biliş, öğrenme ve hafızayı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Kalp hastalığı riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir
Bamyanın faydaları arasında gösterebileceğimiz şeylerden biri de kalp sağlığı. Yüksek kolesterol seviyelerinin, artan kalp hastalığı riski ile ilişkili olduğunu biliyoruz. Bamya, sindirim sırasında kolesterole bağlanabilen ve vücudunuz tarafından emilmek yerine dışkıyla atılmasına neden olan müsilaj adı verilen kalın, jel benzeri bir madde içerir. Bu sebzeyi sümüksü kılan da bu maddedir. Araştırmalar bamya tüketmenin kötü kolesterol seviyelerini düşürebileceğini gösteriyor.

Bamyanın bir başka olası kalp yararı ise polifenol içeriğidir. 1.100 kişi ile yapılan 4 yıllık bir çalışma, polifenoller açısından zengin bir beslenmenin kalp hastalığı ile ilişkili daha düşük inflamatuar belirteçlere sahip olduğunu göstermiştir. Tüm bunlar bamyayı kalp sağlığı için oldukça yararlı bir besin yapmaya yeter de artar bile.

Antikanser özellikler barındırır
Bamya, insan kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebilen lektin adı verilen bir protein türü içerir. Meme kanseri hücrelerinde yapılan bir test tüpü çalışması, bamyadaki lektinin kanser hücresi büyümesini %63’e kadar önleyebileceğini ortaya koydu. Bamya özütünün kanser hücrelerini yok edebildiğini gösteren benzer çalışmalar da mevcut.

Elbette bu çalışmalar, bamyanın konsantre ve ekstrakte edilmiş bileşenleri ile test tüpleri üzerinde yapıldı. Kesin sonuçlara varılmadan önce daha fazla insan araştırmasına ihtiyaç var. Yine de bamyanın sağlık yararları, onun kansere karşı da koruyucu etki gösterebileceğini düşündürüyor.

Kan şekerini düşürebilir
Sağlıklı kan şekeri seviyelerini korumanın, genel sağlığımız için çok önemli olduğunu biliyoruz. Sürekli yüksek kan şekeri, prediyabet ve tip 2 diyabete yol açabilir. Bazı araştırmalar, bamya veya bamya özü yemenin kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Araştırmacılar bamyanın sindirim sisteminde şeker emilimini azalttığını ve bunun da daha stabil bir kan şekeri tepkisine yol açtığını öne sürüyorlar.
Bununla birlikte bamya, yaygın bir diyabet ilacı olan metformin ile etkileşime girebilir. Bu nedenle bu tür bir ilaç kullanıyorsanız bamya tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız.

Hamileler için fayda sağlayabilir
Folat (B9 vitamini) hamile kadınlar için son derece önemli bir besindir. Çünkü gelişmekte olan bir fetüsün beynini ve omurgasını etkileyen nöral tüp defekti riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca doğurganlık çağındaki kadınların günde ortalama 400 mcg folat tüketmesi önerilir.

12.000 sağlıklı yetişkin kadını içeren bir inceleme, kadınların günde en fazla 245 mcg folat tükettiklerini ortaya koydu. 5 yıl boyunca hamile olmayan 6.000 kadını izleyen bir başka çalışma, katılımcıların %23’ünün kanlarında yetersiz folat konsantrasyonlarına sahip olduğunu keşfetti. Bamya, yaklaşık 100 gramıyla bir kadının günlük folat ihtiyacının %15’ini sağlayabilir. Bu yönüyle iyi bir folat kaynağı olduğu da söylenebilir.

İçerisindeki vitamin ve mineraller açısından zengin olduğu bilinmektedir. Lif açısından ve kaygan sıvısı nedeniyle mide ve sindirim sistemine dost bir bitkidir. Yaş bamyanın bu faydalarından kış aylarında da faydalanmaya devam etmek için kuru bamya geçmişten günümüze bir kültürdür. Vücuttaki toksinlerin atılmasına ve idrar yollarından bol su ile başaltım yapmasını sağlamaktadır. Yine lif oranın yüksek olması nedeniyle uzun süre tokluk hissi sağlamaktadır.

Kurutulmuş Sebzeler

WeCreativez WhatsApp Support
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?