AMBALAJ ŞEKLİ | 425 CC - 450 GR |
İÇİNDEKİLER | Karadut Reçeli (Karadut, Şeker) |
ÜRÜN KOD | AYSA-RG-11 |
ÜRÜN BARKOD |
Reçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır.
Şeker ilavesiz ürünlerimiz taze meyve, pancar şekeri ve limon tuzu kullanılarak üretilmektedir. Hiçbir katkı maddesi ve glikoz şurubu içermemektedir.
Katkı, koruyucu, renklendirici vs gibi doğal olmayan hiç bir şey içermez.
Mevsiminde toplanan taze meyvelerden üretilmişlerdir.
Reçellerimiz odun ateşinde pişirilmektedir.
Reçel hazır olduktan sonra önceden dezenfekte edilmiş kavanozlara konur ve ters çevrilerek bekletilmeye başlar.
Kahvaltıların vazgeçilmezi reçeller, birbirinden güzel meyveleri mevsiminden sonra da sofralarımıza taşıma imkanı sunuyor.
Bahar aylarında ortaya çıkan karadut, renkli yapısı ile dalları süslemektedir. Dut ağacında yetişen karadut genel olarak mayıs ve haziran aylarında toplanmaktadır. İçerisinde A, B, C, K ve E vitamini gibi birçok yararlı bileşeni bulundurmaktadır. Ayrıca tiamin, potasyum, sodyum ve niasin gibi birçok minerali de içerisinde barındırmaktadır. Üstelik bütün bunlar insan vücuduna faydalı olacak derecede ve miktarda olmaktadır. Bu yüzden de birçok hastalığın korunması ve tedavisinde önemli bir meyvedir. Özellikle de içerisinde bulunan potasyum minerali ile kolesterolü bulunan kişiler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Bu yüzden de her gün tüketilmesi gereken bir besindir. Birçok türü bulunan karadutun en tercih edilen hali reçel olmaktadır. Kahvaltı sofralarını zenginleştiren karadut reçeli tüketimi 7’den 70’e bütün yaş gruplarında önemli olmaktadır.
Karadut Reçelinin Faydaları
Doğadaki şifalı bitkiler kullanılarak hastalığın önlenmesi veya tedavisi için yapılan yönteme alternatif tıp denilmektedir. Karadut, alternatif tıp sektöründe oldukça tercih edilen bir meyve olmaktadır. Peki karadutun insan vücuduna faydaları nelerdir?