AMBALAJ ŞEKLİ | 425 CC – 660 CC |
İÇİNDEKİLER | Kozalak Reçeli (Çam Kozalağı, Limon Suyu, Şeker) |
ÜRÜN KOD | AYSA-RG-18 |
ÜRÜN BARKOD |
Doğada kendiliğinden yetişen birçok üründen kozalak reçeli yapılabiliyor. Farklı ağaç türlerinin kozalaklarından yapılan reçeller tam bir şifa deposudur. Genelde çam ağacı kozalaklarından yapılıyor. Bağışıklık sistemi ve vücudun geneli için faydalı ve lezzetlidir. Kahvaltıların en lezzetli ürünlerinden olan kozalak reçeli içerisinde hiçbir kimyasal ve katkı malzemesi bulundurmaz.
Sağlık için çok önemli bir ürün olduğu için çocuklardan yetişkinlere her yaş grubundakiler güvenle tüketebiliyor. Kahvaltı masalarındaki ürünleri çeşitlendirmek isteyenler, çeşitli meyve reçelleri ile birlikte çam ya da köknar gibi ağaç kozalaklarından yapılan reçel ürünlerine de yer verebiliyor.
Çam Kozalak Reçeli Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir?
Çam ağacı kozalaklarını küçük bebek kozalak halindeyken toplanarak reçel yapılabiliyor. Çam kozalaklarından yapılan reçeller, lezzetli besin ürünü olarak tüketilir. Sağlık açısından birçok faydası vardır ve hem aç karına hem de kahvaltılarda tüketilebiliyor. Aç karına bir kaşık tüketenler üzerine ılık su içerek solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiğini görebilirler. Bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve vücut direncini artırmaktadır.
Kozalak Reçeli Çeşitleri Nelerdir?
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden reçeller farklı meyve ve ürün türlerinden özel yöntemlerle yapılıyor. Çeşitlendirme yapmak isteyenler, çam ağacı ve köknar ağacı kozalaklarını kullanabiliyor.
Reçel çeşitliliği oluşturmak isteyenler, çam kozalağı reçeli ve köknar kozalağı reçeli olarak iki farklı yapılabiliyor. Her iki türünde de aynı tarif uygulanıyor. Reçel yapmak için çam ağacı kozalaklarının Mayıs ayında toplanması gerekiyor. Kozalak toplama işlemleri Kasım ile Haziran ayları arasında yapılabiliyor.
Kozalak Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Gıda ürünleri hazırlanırken daha lezzetli ve faydalı olabilmesi için bazı püf noktalarının bilinmesi önemlidir. Kozalak reçeli tarifi için belirlenen püf noktaları reçelin daha lezzetli olmasını sağlıyor. Püf noktaları şunlardır:
Bu püf noktaları reçelin daha lezzetli ve sağlıklı olmasını, kolay tüketilmesini sağlayacaktır.
Çam kozalaklarının insan sağlığına çok faydalı olduğunu öğrenenler, mevsiminde taze kozalakları toplayanlar reçel yapmaya başlıyor. Reçel özellikleri arasında, herhangi bir kimyasal içermeyen tamamen doğal olması yer alıyor. Taze yeşil kozalaklardan yapıldığı için pişmesi ve yenmesi daha kolay oluyor.
Doğal bir ürün olduğu için insan vücudunda hiçbir riski yok ve birçok faydası vardır. Çeşitli ağaç kozalakları ile reçel yapılabiliyor olsa da en kaliteli ve lezzetli reçeller elde edebilmek için çam kozalaklarının tercih edilmesi öneriliyor. Pekmez ile tatlandırılan reçeller, kış aylarında soğuk algınlığı ve grip hastalıklarına karşı koruyucu özelliğe sahiptir.