Üzüm Sirkesi

AMBALAJ ŞEKLİ 500 ml
İÇİNDEKİLER Üzüm Sirkesi (Pembe Üzüm, Ham Bal, Arıtılmış Su)
ÜRÜN KOD AYSA-SRK-02
ÜRÜN BARKOD  

Sirkelerimiz, Katkısız, Koruyucusuz, Faydalı, Şifalı Sirke · Sirkemiz Doğal Fermantasyon yöntemi ile üretilmiştir. 
Fermantasyonu bittikten sonra en az 6 ay dinlendirildikten sonra el değmeden cam şişelere doldurulur. Katkı, koruyucu, renklendirici vs gibi doğal olmayan hiç bir şey içermez.

Mevsiminde toplanan taze meyvelerden üretilmişlerdir.

Ürünlerimiz ilaç değil; bitkisel takviye niteliğindedir.

Yapımında kullanılan meyveye göre tadı, rengi, özellikleri ve etkileri değişen sirkeler; yüzyıllardır en çok tüketilen gıda çeşitlerinden biri!

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de köklü bir geçmişe sahip olan sirke, şüphesiz ki her mutfağın demirbaşlarından biri. Elma, üzüm ya da alıç… Elde edildiği meyvenin vitamin ve minerallerini içeriğinde yüksek oranda muhafaza eden sirke, farklı pek çok meyveden üretilebiliyor. Meyvelerin besin değerlerini barındırmasının yanı sıra probiyotik bakımından da zengin bir ürün olan sirke, tüm bu sebeplerle güçlü bir gıda olmayı başarıyor.

Ülkemiz mutfağının vazgeçilmez çeşnilerinden bir tanesi olan sirke, her derde deva yapısı ile pek çok farklı amaçla kullanılıyor. Sirkenin yararları, salatalarımızı lezzetlendirmekten çok daha geniş bir yel-pazeye yayılıyor aslında… İşin esas sırrı, hangi sirkeyi hangi amaçla kullancağını bilmekten geçiyor.

Daha önce de bahsettiğimiz üzere sirkenin pek çok çeşidi bulunuyor. Bu durum, sirkenin birçok meyve çeşidinden kolaylıkla elde edilebilen bir ürün olmasından kaynaklanıyor. En bilinen sirke çeşitlerini ise elma sirkesi, üzüm sirkesi, alıç sirkesi, ayva sirkesi ve nar sirkesi gibi çeşitler oluşturuyor. Neredeyse her meyveden sirke edilebildiği için bunları daha da çeşitlendirmek mümkün.

* En İyi Sirke Hangisi?
Sirke, en başta besin değeri ve probiyotik zenginliği ile iyi bir doğal ürün olmayı başarıyor. Fakat sirkenin yeterince kaliteli ve iyi olabilmesi için sirkenin ana maddesi olan meyvelerin birinci kalite mahsullerden elde edilmesi; bunların da GDO, zirai ilaç vb. kullanılmadan yetiştirilmiş olması gerekiyor.
Bunun yanı sıra sirkenin fabrika koşullarında üretiminin de aynı şekilde hijyenik adımlarla gerçekleşmesi gerekiyor. Koruyucu, tatlandırıcı, yapay renklendirici gibi katkı maddeleri içermeyen sirkeler; iyi olarak nitelendirilebilecek en güçlü seçeneklerini oluşturuyor. Ancak en iyi sirke çeşidi söz konusu olduğunda bu nitelik, her şeyden önce kişilerin damak tadı ve zevklerine göre değişim gösteriyor.

* Sirkenin Özellikleri Nelerdir?
Sirke, güçlü içeriği sayesinde farklı alanlardan ihtiyaçlara kadar pek çok amaçla etki sağlayabilecek bir ürün çeşidini oluşturuyor. Kullanılacak sirkenin özelliklerinden yararlanabilmek için -halihazırda değindiğimiz üzere- iyi yetiştirme ve üretim koşullarına sahip sirkelerin tercih edilmesi önem taşıyor. Sirke özellikleri ise genel olarak şu şekilde öne çıkıyor:
*Sirke, yemek ve salataların lezzetini artırmaya yardımcı bir gıda olarak kullanılıyor.
*Yüksek orandaki enzim ve yararlı bakteri içeriğiyle vücudun normal fonksiyonlarının korunmasına katkıda bulunuyor.
*Tokluk hissi sağlamaya ve iştahı kontrol etmeye katkı sağlayabiliyor.
*Ev ve gıdalar için doğal bir temizleyici olarak tercih edilebiliyor.
*Ağız bakımı, cilt ve saç bakımı gibi kişisel bakım rutinlerinde su ile seyreltilerek kullanılabiliyor.

* Hangi Sirke Ne için Kullanılır?
Sirkelerin ağız yoluyla tüketiminin yanı sıra haricen kullanımı da mümkün oluyor. Bu sebeple neredeyse her sirke çeşidi yemek ve salatalarda kullanılabilirken, bazı farklı sirke çeşitleri ise çeşitli ihtiyaçlar özelinde kullanımı ile öne çıkabiliyor. Sirkeler ve kullanım alanları, genel olarak şu şekilde birbirinden ayrılıyor:
*Elma, üzüm, alıç ve benzeri sirkeler; yemek ve salataların lezzetini artırmak, iştah kontrolü sağlamak, kişisel bakımda su ile seyreltilerek kullanılmak amacıyla tercih edilebiliyor.
*Ayva sirkesi hamur işi ve keklerde en çok kullanılan sirke çeşitlerinden biri olarak öne çıkıyor.

1.4. Elma Sirkesi mi Üzüm Sirkesi mi?
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor. Benzer içeriklere ve benzer kullanım alanlarına sahip olan bu sirkeler, kişilerin damak tadı ve zevklerine göre tercih edilebiliyor.

Peki siz, tercih edeceğiniz sirkenin hangi koşullarda üretildiğine önem veriyor musunuz? Aysagurme doğallıkla ve son derece hijyenik koşullarda üretilmiş organik sirkeleri; sirkenin özelliklerini tüm yönleriyle keşfetmeniz için birebir. Siz de hemen deneyin, yüzde 100 doğallığı ve ayrıcalıklı lezzeti bir arada deneyimleyin!

*Üzüm sirkesi kullanımı genel olarak yeşil salatalarda, çeşitli çorbalarda ve turşu yapımında tercih ediliyor.

*Sağlık açısından bin bir çeşit faydası olan üzüm sirkesi yapımında taze üzüm kullanılır.  Üzüm sirkesinin kaliteli yaşam açısından bilinen önemli faydaları arasında yaşlanmayı önleyici özelliği vardır. Antioksidan madde bakımından oldukça zengin bir sıvı olan üzüm sirkesi, yaşlanma aşamasında önemli ölçüde yavaşlama sağlar. Tam bir vitamin deposu olan üzüm sirkesi, mineral bakımından da zengin bir üründür. 

*Kıvamı yoğun bir yapıda olan üzüm sirkesi zayıflamak isteyen kişiler için birebirdir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen tüm kişiler üzüm sirkesi tüketimi yapmalıdır. Zayıflama ve hızlı kilo vermede yardımcı olan üzüm sirkesi kas ve kemik yapısının güçlenmesi ve gelişmesinde oldukça etkilidir. Kırmızı üzüm kullanılarak elde edilen üzüm sirkesinin faydaları arasında kansızlığa iyi geldiği kanıtlanmıştır.

*Üzüm Sirkesinin Faydaları;

*Uzmanlar, üzüm sirkesinin, bir avuç probiyotik hapından daha etkili olduğunu söylüyor. Probiyotikler bağırsak ve mide sağlığını korur ve kabızlık, ishal gibi hastalıkları önler.

*Üzüm sirkesiyle gargara yapmak, diş ağrılarınızı geçirecektir.

*Bağışıklığı güçlendirir.

*Antioksidandır.

*İçerisindeki asetik asit sayesinde, iştahınızı kontrol altına alır.

*Günde 1-2 kaşık sirke tüketiminin, kötü kolesterolü düşürdüğü yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.

*Eğer üzüm sirkesini biraz suyla karıştırıp kaynatır ve buharını solursanız baş ağrılarınız azalır.

*Vücudunuzda oluşan tahriş ve kaşıntıları geçirmek ve yeniden olmasını engellemek için ılık bir duş aldıktan sonra tahriş olan bölgeye sürebilirsiniz.

*Duştayken saçlarınızı üzüm sirkesi karıştırdığınız suyla durularsanız kepek oluşumunu önleyebilirsiniz.

*Güneş yanıklarının sebep olduğu ağrı ve sızıyı, üzüm sirkesi sürerek hafifletebilirsiniz.

*Üzüm sirkesi cildin temizlenmesini ve lekelerin azalmasını sağlar. Özellikle yağlı ciltlere çok iyi gelir, yağ miktarını azaltır. Suyla seyrelterek, tonik gibi, pamuk yardımıyla cildinizi temizleyebilirsiniz.

*Vitamin ve mineral bakımından çok zengin bir içeriği sahip olan üzüm sirkesinin kemikleri güçlendirdiği de kanıtlanmıştır.

*Sirkenin içerisindeki B12 vitamini ve folik asidi, vücudun kolayca emebileceği bir formda olduğu için kansızlığa, özellikle de anemiye karşı bire birdir. Asit seviyesi yüksek olduğu için seyreltilerek tüketilmesi gerektiğinden, bir bardak ılık ve ballı suyun içerisine bir yemek kaşığı kadar sirke koyup içebilirsiniz.

*Her zaman kullandığınız nemlendiricinin içerisine, 1 yemek kaşığı kadar sirke ekleyerek, problemli olduğunu düşündüğünüz bölgelere, her gün düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Sirkeler

WeCreativez WhatsApp Support
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?